4 Aralık 2015 Cuma

iPhone 5c Detaylı İnceleme


iPhone 5c

Haftalarca süren bilgi sızıntısı ve spekülasyonlardan sonra,'' iphone 5c'' sonunda piyasada.  Apple'in yeni, renkli, düşük maliyetli cep telefonu versiyonu, '' iOS 7'' ile ''iPhone 5s'' in gölgesi altında üretilmiştir. Bu, firmanın iki ''iphone''  versiyonunu birden aynı anda ilk  sunuşudur.  Geçen yıllardakinin aksine, "iPhone 5 in  ikinci kademe bir cihazı olarak devam etmiyor---O olay artik bitti. iphone 5c, çelik takviyeli, renk seçenekli , parlak bir görünüm veren işlenmiş poli-karbonat kaplı olarak yapılmıştır. Apple'in son plastik cep telefonu, 2009'daki ''iPhone 3GS'' idi fakat  sadece siyah ve beyaz renkli olarak üretilmişti. Bunun aksine, iphone 5c pastel boyalardaki gökkuşağı tonlarıyla piyasaya çıktı: koruma kılıflarına renk uyumu yapacak şekilde beyaz, pembe, sarı, mavi ve yeşil renklerde. İphone 5c  ana hatlarıyla, küresel LTE desteği ve ön kamera sistemiyle geliştirilmiş bir  ''iPhone 5'' tir ve "iPhone 5"e göre daha  uygun fiyatlı haldedir. Apple, 5c 'yi daha çok arzu edilen bir cihaz haline getirirken, ''iPhone 5'' den daha ucuza imal edilmesinden  şüphelenmiştik, çünkü şirketler yüksek kar marjlarından zevk alırlar. Ama o kesinlikle bizim beklediğimiz ucuz ''iPhone '' nitelemesine uymuyor ve açıkçası biz bu duruma şaşırmadık. Sonuç olarak o bir Apple cihazıdır. Yani, 5c bir kandırmaca mı? '' iPhone 5''  in bir geliştirilmiş hali mi?'' iPhone 5s'' in yerine kullanılacak bir şey mi? Haydi öğrenelim.  

iPhone 5c Detaylı İnceleme 

iPhone 5c ile, Apple parçalarının her birinin daha fazlasından bir şeyleri alarak özel olarak hazırlamıştır. Unutulmuş bir nokta olmakla beraber, iPhone 5 'in renkli plastik kaplamada sunulduğunda olduğu gibi, bu cihazı alaya almak ve reddetmek kolay ve yersizdir. 5c 'nin muhteşem görünüşü hakkında şüphe yoktur ve elimize aldığımızda insana şahane bir his veriyor. iPhone 5 'in gerçek ve denenmiş özelliklerini devralmıştır ve ayrıca 1.2 MP 'lik ön kamera gibi geliştirilmiş birkaç özelliğe sahiptir. Halen, hikayenin yarısındayız. iOS 7 tamamen 5c ( ve iPhone 5s ) için uyarlanmış olmasının dışında, yapılan bu muhteşem yeni dizaynı ve yeni işlevsel çizgisi için teşekkür ederiz. 5c ile birlikte, Apple, donanım ve yazılım arasında, görülmemiş düzeyde bir sinerji oluşturmayı başarmıştır. Diğer şirketlerin ürünlerinde yapmış olduğumuz gibi, 5c 'yi gerçekten taktir etmek için, onu tecrübe etmeniz gerekmektedir.
Verilen seçenekler içinden, bahsedebileceğimiz sadece birkaç şey vardır. iPhone 5c 'nin performans ve pil ömrü özelliklerinden memnunuz fakat daha iyi bir kamera ve daha büyük bir ekrana sahip olmasını dilerdik. iPhone 5s önceki sürümlere hitap eder fakat 4.3 inç ( ve daha büyük olan) ekrana alışkın olduğunuz zaman, herhangi bir iPhone ile acayip bir darlık hissi uyanıyor. Belki bir dahaki sefere? Eğer iPhone 4s veya daha eski bir şey kullanıyorsanız, iPhone 5c veya 5s alarak telefonunuzu yenilemeniz kötü olmayacaktır. iPhone 5s oyun oynayanlar ve güç isteyenlere daha uygun iken, iPhone 5c 'i satın alanların bir çoğunun iphone 5c 'yi fiyatı ve renk seçeneklerinden dolayı seçtiğini düşünüyoruz. iPhone 5 sahiplerinin, iPhone 5c satın almak yerine, iOS 7 ile kalmaları veya iPhone 5s almaları muhtemelen daha iyidir. Ayrıca, bütün bunlar olmasa bile, her zaman gelecek yıl piyasaya çıkacak bir iPhone vardır.
Apple bir çok cihaz sunarken ,Apple 'in iPhone sürüm takvimi geçmişte öngörülebilir olmuştur: her yıl bir akıllı telefon. 2013 yılı için, iPhone 5c ile bu kural değişmiştir, Apple ilk defa, daha düşük fiyat seçenekleriyle, iPhone 'nun aşağı gidişinden kaçınmış olmasından olsa gerek ve yüksek fiyat yerine, daha uygun olan, özel olarak tasarlanmış donanımını piyasaya sürmüştür. iPhne 5c, Apple 'in oyun planında yaptığı ender değişikliklerdendir ve esnek ürün yelpazesine sahip olmanın önemini göstermiştir.

       iPhone 5c Temel Özellikleri

  • 4-inç, 1136×640, 326ppi ekran
  • 16 veya 32GB bellek
  • A6 işlemci ( yani 1.3GHz dual-core w/ 1GB RAM)
  • 8MP iSight kamera (arka), 1.2MP FaceTime HD kamera (ön)
  • Dualband 802.11n Wi-Fi
  • 13-band LTE kadar destek
  • Bluetooth 4.0

0 yorum:

Yorum Gönder